Prosinec je měsícem OSOBNÍ SMRTI. Jak naložit s dobou hlubokého sestupu do temnoty?

Měsíc prosinec je se svými třemi portály (3.12., 12.12., a 21.12.) měsícem OSOBNÍ SMRTI.

Všude tam, kde já na něčem lpím, na čem visím, s čím se ztotožňuji, bude potřeba zemřít, abych mohla nechat zazářit svou osobní vánoční hvězdu. Hvězdu, která nemá zároveň s Vánocemi nic společného.

Prosinec je měsíc transformace, smrti a opuštění. Prosinec je měsícem zúčtování a bude potřeba být schopni se vysvléct ze všech svých masek, trendových a líbivých oblečení a být ochotni postavit se nazí před sebe sama, před boha a před svůj osud.

Prosinec, slunovrat a Vánoce, jsou každoročně obdobím hlubokého propadu. Není divu, že považujeme Vánoce za emocionálně náročné svátky. Není to tím, že je toho pečení moc a na večeři má přijít i tchýně!

Je to tím, že všichni jsme během prosince vedeni k tomu, abychom se setkali se svým osobním stínem.

Protože prosincová transformace souvisí s osobní smrtí, se smrtí ega v nejrůznějších situacích. Tlačí nás to až na dřeň, až k samé hranici šílenství a prasknutých nervů, abychom POVOLILI.

  • Abychom odevzdali,
  • nechali jít věci a procesy jejich cestou,
  • vzdali se svých pozic a postojů,
  • přestali prosazovat svou vůli a ambice,
  • pozorovali bez souzení,
  • cítili bez hranic,
  • stali se zvukem, který se šíří a hlásá tu zvěst, že Duch prostupuje hmotu, že Duch nad hmotou vládne…

Prosinec nás vede k posvátné slunovratové noci, kdy nastává astronomická zima. Nastává zima ale zároveň začne přibývat světlo. Proto je právě prosinec měsícem hlubokého sestupu do opravdového podsvětí, kde se každý musí setkat se svým stínem.

„Buďte obezřetní, všímaví a otevření. Osobní transformace se neděje skrze světlo. Děje se právě skrze tu temnotu. A my se ji musíme naučit milovat.“

Karaimi.

Začátek prosince

Na začátku prosince nastane doba všeobecného uvolnění. Těšíte se? Ano, určitě si to konečně zasloužíme. Byl to velmi intenzivní rok.

Ale to uvolnění se bude dít skrze tlak na to, abychom právě nechali ledacos odejít. Budeme muset pustit.

Všude tam, kde já na něčem lpím, kde mám jakou závislost, nutkání, na čem lpím, tam všude bude potřeba se uvolnit, povolit sevření a vzdát se toho.

V tom bude spočívat to uvolnění. Budeme tlačeni k tomu, abychom se odlehčili.

Někteří to vnímají a manifestují tak, že dramaticky třídí a vyhazují věci! (Já jsem letos měla velmi intenzivní potřebu odlehčit se od věcí.) Jiní ukončují vztahy, ve kterých je jim těžko. Další odcházejí ze zaměstnání, která je přetěžují. To jsou veliké změny, pořád je nejjednodušší vyhodit pár věcí z domu 🙂 Ale všichni hledáme způsoby, jak si odlehčit.

Zimní slunovrat 21.12. 2019

Zimní slunovrat je také portálem. Součty jednotlivých čísel tohoto data dávají kód 3/3/3. Tak, jako 3.12.2019 a 12.12.2019.

Zimní slunovrat je posvátným astronomickým okamžikem, kdy se začíná zase vracet slunce. A kolem tohoto okamžiku se děje také významný posun energií. I my se začínáme zvedat a vydávat se na cestu z podsvětí zpět na zemský povrch, abychom se znovu zadívali do slunce.

Slunovrat je pradávnou bránou do fáze znovuzrození.

A všechno to odlehčení se děje z jediného důvodu. Abychom byli schopni vytvořit prostor, energetické rezervy a byli schopni nového nádechu…

abychom byli schopni přijmout potenciál nového roku. Abychom přijali sami sebe, přijali své nové výzvy a lekce, abychom udělali další krok vpřed.

Prosinec je v celé ročním koloběhu velmi speciální touto energií i tou náročností. Téma prosince je takové, že se nám to velmi těžko dělá. My nechceme vyhodit, co jsme nashromáždili. Nechceme popřít to, kým jsme se celé roky usilovně stávali. Nechceme opustit bezpečí starých vzorců vnímání…

Ale budeme k tomu tlačeni stále intenzivněji.

Prosinec po nás chce, abychom došli ke své vánoční hvězdě skrze setkání se svou vlastní temnotou. Tím propojíme dualitu, nebesa setkají se Zemí, Bůh sešle svého vlastního „syna“, čili sebe sama do hmoty a narodí se Dítě – Bůh v lidském těle – a Světlo políbí Temnotu. Tím se propojí oba světy a my můžeme začít počítat s vykoupením.

Tu temnotu v nás samých je potřeba milovat, aby se mohl zrodit Ježíš.

Všechna ta práce, kterou děláme: práce na sebelásce, sebe přijetí, práce s vnitřním dítětem, léčení rodových linií, meditační techniky na prohloubení propojení se Zdrojem, hledání lásky ve všech podobách a léčení vztahů, kde se ta láska na prvním stupni projevuje…

To vše vrcholí v prosinci setkáním se svým stínem.

Přeji hodně odvahy a jasnosti. Ať nás vedou naši průvodci a otevřené srdce.

S láskou Terez♥

Tereza Bošková


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *