Aktuálně na nebi…

Uran v přímém chodu.
Konstelace aktuálně bez retrográdních planet.
Ještě na jednu zásadní událost z astrologického pohledu bych málem zapomněla – Uran v Býku na 7. stupni znamení dnes krátce po půl desáté dopolední přešel do přímého chodu.
A protože konstelace jsou dnes i následující dny silně uranské, pár vět k tomuto astrologickému archetypu.
Uran představuje z astrologického pohledu princip turbulentní změny, pokroku, inovace, svobody a v tom silném slova smyslu revoluce. Je archetypem spojovaným s neklidem, s tryskovým tempem působení, s bouřlivostí, zemětřesností, nezávislostí, vzdorem, protestem nebo geniálními vhledy.
Uran jakožto analogie mýtického Prométhea přináší touhu po pokroku, změně, inovaci a posunu vpřed, v negativním směru je spojen s emočním napětím, zbrklostí, impulzivností a náhlou smrští nečekaných událostí nebo reakcí.
Pokud tranzituje nějakým astrologickým domem, proměňuje danou sféru a vnáší do ní nové impulzy a podněty (protože Uran rozhodně není nudná ani pomalá planeta), ale v případě vztahů např. i odcizení, chaos, chlad, netrpělivost, popudlivost nebo bouřlivé změny a prudké vytržení z kořenů.
Uran se od poloviny srpna pohyboval zpětným chodem a v polovině ledna 2021 míří až do srpna do přímého chodu, kudy projde sférou znamení Býka mezi 7. a 15. stupněm znamení.
Může tak ovlivnit především jedince, kteří mají osobní planety v Býku, Štíru, Lvu nebo Vodnáři v tomto stupňovém rozmezí.
Aktuálně jej v konstelaci najdeme v rozestupující se konjunkci s černou lunou a v zpřesňující se konjunkci s Marsem v Býku, kde bude zřejmě podporovat nezávislý přístup, touhu po změně a dost možná i turbulentní tempo událostí. V horším případě se může projevit také zbrklost, netrpělivost, impulzivnost, napětí a touha zpřetrhat nefunkční vazby nebo minimálně potřeba proměnit určité způsoby jednání a prolomit zeď omezení. Uran nad Marsem je aspekt prahnoucí po větším prostoru a svobodě, ale dává i smysl pro reformy a ve spojení s planetami ve Vodnáři, kterému z astrologického pohledu vládne, celkově reformátorského ducha. Ten by se v poslední třetině ledna mohl zvrhnout až v jakousi anarchii nebo neřízený vzdor, zvláště za spolupůsobení černé luny, takže doufejme, že se projeví na správných místech a neotřese stabilitou tam, kde je jí třeba.
Současně bych minimálně po 20. 1. očekávala i zvýšenou míru teroristických útoků, protestních akcí a možná i výbuchů a zemětřesení, vichřic nebo bouří ale snad kombinace Urana a Černé luny nad Marsem nebude tak divoká.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *