Aktuálně…

Duchovní význam rovnodennosti
Jak Slunce začíná klesat níže na obloze a noc se stává chladnou a temnou, než si vůbec povšimneme měnících se barev očima, naše smysly nám říkají, že energie léta na severní polokouli světa skončila. Podzimní Rovnodennost je smysluplným obdobím roku k uctění sklizně. Ať už to bude „skutečná“ sklizeň věcí vysazených ve vaší zahradě, nebo sklizeň úsilí a záměrů pro vaši životní cestu, kterou jste si stanovili na začátku roku. Měnící se roční období jsou klíčovými body koloběhu života v přírodě a mnoho starověkých kultur v tomto cyklickém pohybu vnímalo silné hlubší poselství pro lidstvo.

Domorodé kultury rozpoznaly moudrost založenou na Zemi a pochopily, že čtyři ohniska roku: Zimní Slunovrat, Jarní Rovnodennost, Letní Slunovrat a Podzimní Rovnodennost; osvícené etapy vnitřní duchovní cesty – duchovní cyklus, který jedinec bere v sobě. Podzimní Rovnodennost přichází ve středu 22. září 2021. Přesný čas Podzimní Rovnodennosti se liší podle časového pásma v Severní Americe, lidé žijící ve východním časovém pásmu zažijí Rovnodennost v 15:21 východního letního času a pro ty z nás žijící ve střední Evropě bude čas 21:21, oficiálně označující začátek podzimu na severní polokouli a začátek jara na jižní polokouli.
Slovo „Rovnodennost“ pochází z latiny a znamená „Stejná Noc“, což znamená zhruba 12hodinový den a 12hodinovou noc, ke kterým dochází pouze ve dva dny Rovnodennosti v roce. Na Rovnodennosti ctíme rovnováhu a interakci světla a tmy a můžeme cítit vděčnost za změny, které přicházejí s plynutím času. Když vědomě propojujeme své vědomí s cykly přírody, naše chápání našich vlastních cyklů se začíná prohlubovat.
Duchovně řečeno, Podzim představuje čas sklizně v roce, čas uznat růst a expanzi jako přirozený vývoj bytí. Náš život prochází cykly růstu, sklizně, smrti a znovuzrození, jak to vidíme v přírodě.
Při Podzimní Rovnodennosti možná budete chtít uctít vše, co ve svém životě máte, a přesunout své vědomí z nedostatku, na prosperitu a vděčnost, možná prostřednictvím malého rituálu nebo obřadu. Například zapálením svíčky, poděkováním za vše, čím jste a co všechno máte. Mým oblíbeným rituálem je vzít 15 minut před a 15 minut po přesném okamžiku Rovnodennosti tiše sedět na Zemi v přemýšlení a meditaci a otevřít svoji mysl a své smysly inteligenci přírody všude kolem. V této době strávené v přemýšlení kolem okamžiku stejného světla a stejné tmy, uznávám svůj cyklus osobního růstu a žádám o harmonii a rovnováhu jako hnojivo v půdě zahrady mého života.
Podzim je období roku, kdy nastavíme svůj vnitřní prostor a uvolníme prostor pro to, co přijde v příštím roce. Vytváříme prostor pro růst našich větších vizí tím, že necháváme prázdný prostor a ticho ovládnout naše vnitřní prostory. Když na podzim vyčistíme naši vnitřní půdu, přejdeme do vegetačního klidu a poté odpočíváme v chladu a temnotě Zimy. Přecházíme do hibernace a stáváme se kreativními, ale ne tím, že něco děláme. Tím, že jsme ztichli a naslouchali tomu, co se z nás snaží vylézt. Toto je roční období, kdy se musíme dostat dovnitř a vyprázdnit prostor, kompostovat naše staré nápady a využívat energii, kterou tyto nápady drží, k vytvoření nové a úrodné půdy pro novou kreativitu a vyzrálé vize.
Zima je ročním obdobím odpočinku, kdy se chlad a mráz stávají uzdravením, které připravuje půdu pro Jaro a naše znovuzrození. Význam Podzimní Rovnodennosti pro člověka, který kráčí po duchovní cestě: Jedná se o období roku, kdy aktivujeme náš nový cyklus růstu. Když se ztišíme a odpočíváme, necháváme prostor pro naši větší vizi. Jak se dny krátí a noci prodlužují, sestupujeme do temnoty noci a čelíme svojí vlastní vnitřní temnotě – temnotě uvnitř, tj. Egu a podvědomí – abychom se připravili na zrození Světla uvnitř, oslavovaného na Zimní Slunovrat. Srdce duchovní praxe je vnitřní proces a obvykle zůstává neviditelným a bez povšimnutí pro ostatní. Uspořádáním duchovna fyzickým rituálem můžeme rozpoznat a upřesnit náš duchovní proces, který je stejně tak součástí naší reality jako hmotný svět.
Doporučuji vám, abyste si 22. září tohoto roku udělali čas na uznání svého životního cyklu a duchovní cesty. Přitom oslavte nejen svůj vlastní růst a světlo uvnitř, ale také starodávnou moudrost, která slouží našemu zdraví a pohodě po tisíce let. Ctím ve vás světlo, které je láskou ke všem věcem, bez vaší existence by světlo Vesmíru ztmavlo a celá existence by vás postrádala. Jak naše planeta stojí nad propastí obrovských změn a transformací, každý z nás má možnost volby. Jak se budeme podílet na velkém obratu naší doby.
Slunce je Zdrojem Světla i Života na Zemi a Rovnodennost a Slunovrat jsou zlomové body slunečního cyklu ročních období. Rovnodennost je silný čas na využití moudrosti Země, světla Slunce a vašeho hlubokého spojení se Zdrojem a celým Kosmem. Je to okamžik v čase, kdy existují obrovské možnosti překračování omezení a ztělesnění vyššího smyslu Pravdy, Přítomnosti a Božského Já Jsem, Světla. Starověké kultury a tradice po celém světě ctily cyklus ročních období a kladly klíčový důraz na tyto zlomové okamžiky Slunovratů a Rovnodenností. Celá cesta, kterou Země kolem Slunce podniká, představuje cykly světla a tmy, stejně jako smrt, život a znovuzrození.
Energie Rovnodennosti je v podstatě spoušť vzestupu; pro lidstvo a planetu se s každou další Rovnodenností vynoří nová vlna rovnováhy, světla a příležitostí překonat iluzi a vstoupit do většího množství naší autentické pravdy a světla duše. Je tu otevření, energetická brána a bude toho víc. Toto je součást obnovy Božského plánu pro náš svět … Na vrcholu postupujících Rovnodenností se aktivují krystalické energie, které tak dlouho ležely v klidu.
Během Rovnodennosti nám bude k dispozici a ke stažení krystalická energie světla, naladěním do našeho srdce, což … když provedeme Božské přesměrování, dojde k očištění a spojení s naší cestou a životním smyslem. Toto je pro nás silný a posvátný čas, abychom identifikovali záměry, které si opravdu přejeme projevit ve svém fyzickém životě na Zemi a na naší cestě duchovního vzestupu. Zbavte se omezování, pochybností a obav, které si sami ukládáte, a dovolte si představit si, že jste skutečně propojeni se svojí praavou silou, světlem a schopností vytvářet ve svém životě požehnání, radost a lásku. Co jste v životě chtěli a nevěřili jste, že je to možné, nebo jste se odvážili jít za tím?
Nyní je čas nahlédnout dovnitř a rozpomenout se na své autentické touhy … A pak zasadit nová semínka a nápady o tom, co je pro vás v tomto životě možné. Každá Rovnodennost a Slunovrat v průvodu se stále navyšují a zesilují ve frekvenci. Vyhněte se tomu, abyste byli přemoženi touto energií, která se někdy může jevit jako velmi intenzivní. Intenzivní nejsou nové úrovně světla, ale spíše uvolnění a vypuštění starého. Intenzita přichází, když se držíme a lpíme na minulosti, místo abychom ji nechali volně odejít. Vydejte se do světla, vraťte se k lásce a svezte se na vlnách světla Rovnodennosti a transformačních změn na planetě.
Sdíleno v překračování polarity a šíření energií Kristova Posvátného Srdce,
Mikai.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *