Inspirace

V tu chvíli, nějaká starší žena, která přistoupila blíže ke skupině, aby lépe slyšela Ježíše (Yeshuu, Issu), byla odstrčena stranou jedním z mužů v přestrojení, jenž se postavil před ní. . .
“Nedělá se aby syn odstrkoval stranou jeho matku, aby zaujal první místo, které by mělo být její. Kdokoli nerespektuje jeho matku, to nejsvatější stvoření vedle Boha, je nehodný jména syn.
Poslouchejte, proto, tomu, co vám teď povím:
Respektujte ženu, neboť ona je matkou vesmíru, a všechna pravda o božím stvoření dlí v ní. Ona je původem všeho, co je dobré a krásné, protože ona je stejně tak zárodkem života i smrti. Na ní záleží veškerá existence člověčenstva, neboť ona je jeho morální a přirozená podpora ve všem jeho konání.
Dává vám zrození vprostřed utrpení; v potu tváře hlídá váš růst, a do její smrti jí působíte tu největší úzkost. Požehnejte jí zbožňujte ji, neboť ona je vaším jediným přítelem a podporou na zemi.
Respektujte ji, ctěte ji, ochraňujte ji, konaje tak, získáte její lásku a její srdce, a budete milí Bohu; díky tomu budou mnohé vaše hříchy prominuty.
Proto, milujte vaše Ženy a respektujte je, protože po~zítří budou matkami, a později babičkami celého národa.
Buďte poslušni své ženy; její láska šlechtí muže, obměkčuje jeho zatvrzelé srdce, krotí tu šelmu a dělá z ní jehňátko.
Žena a matka, ty neocenitelné poklady uděleny vám Bohem, jsou ty nejkrásnější ozdoby vesmíru, a z nich se narodí vše co bude obývat svět.
Tak jako mocný Bůh oddělil den od noci a zem od vody,
stejně žena vlastní boží nadání k dělení dobrých úmyslů od zlých myšlenek v člověku.
A proto vám povídám:
Po Bohu, vaše nejlepší myšlenky by měli patřit ženám a manželkám; ženská bytost je vám božím chrámem,, kde nejsnáze obdržíte dokonalé štěstí.
Čerpejte vaší morální sílu z toho chrámu; tam zapomenete svá trápení a neúspěchy, obnovíte promrhanou
sílu potřebnou k pomoci vašemu bližnímu.
Nevystavte jí ponížení; tím by jste ponížili sebe a ztratili náklonnost a cit lásky, bez které nic neexistuje tady dole.
Ochraňujte vaši ženu, aby mohla ochraňovat vás a vaši rodinu; pro vaši ženu, vdovu, nebo jinou ženu v nouzi by jste měli udělat to, co pro Boha.”
 z knihy NEZNÁMÝ ŽIVOT JEŽÍŠE KRISTA {Nicolas Notovitch}, překlad Robert Adams Foltýn


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *