Aktuálně na nebi…

Lilith v pasti hledá cestu ven

Určitě jste si nemysleli, že fantastická trojkonjunkce Venuše + Jupitera + Chironu se odehraje v časoprostorovém vakuu, abychom vychutnali její blahodárné účinky čistě a bez vyrušování! Takhle to většinou v horoskopu nevypadá. Jasně, jedeme tuhle skvostnou linku a máme na ni celý týden, respektive celý měsíc, mluvíme-li o léčivém spojení Jupitera s Chironem. Současně však běží i další procesy. Například nastupující kvadrát Lilith k ose lunárních uzlů. I ten vydá dobře na měsíc.
Takže? Dorovnání. Může to vypadat jak špatné načasování: tak náročná kvadratura zrovna ve chvíli, kdy si máme užít to nejlepší z vesmírné databanky! Ale dá se to interpretovat i obráceně: požehnaný čas radosti, lásky a hojení bolavých ran právě v okamžiku, kdy se láme chleba.

Lilith v kvadrátu k ose lunárních uzlů se dotýká zásadních, osudových, karmických témat. Vytváří napětí a kulminuje do krize. Situace, v níž se nacházíme, se stává těsnou a omezující. Manévrovací prostor je minimální. Už není kam uhnout, všechny pokusy jsme vyčerpali, všechny kroky vyzkoušeli, bezvýsledně. Hledáme cestu, východ, ale žádná další možnost racionálního řešení nás nenapadá. Zbývají možnosti iracionální. Rozum se jim brání, ale frustrovaná a běsnící Lilith přikládá pod kotel. Rozdmýchává plamen naší potřeby vyrvat se z téhle pasti, ať to stojí, co to stojí. Cítíme rostoucí potřebu osvobodit se, vykašlat se na všechno a po nás potopa … Svíjíme se ve změti syrových emočních poryvů, v konfliktu mezi vnitřní touhou po okamžité a definitivní úlevě a vědomím životního úkolu, předurčeného cíle. Toužíme po katarzi. Tahle situace evidentně nemá čisté, logické, pěkně uspořádané a všestranně uspokojivé východisko. Přesto musí existovat outlet! Existuje. A dost možná už jsme na něj narazili. Je to moment (opakovaného) došlápnutí na minu, okamžik destruktivního výbuchu, který roztrhá situaci na kousky, uvolní tenzi a přinese touženou katarzi. Z toho, co zbylo, se pak pokusíme znovu poskládat svůj svět. Intuitivně. Vedeni vnitřním hlasem k naplnění svého osudu.

EXPONOVANÉ OBDOBÍ

Načasování: proces už běží, svého maxima dosáhne kolem 9. března, pak zhruba dvoutýdenní dojezd

Lokalizace procesu ve vymezeném čase, tedy prakticky do konce března:

Kritické okamžiky, kdy kvadrát posílí katalyzátor v podobě tranzitující planety:

  • 4.3.2023, Luna v konjunkci s Lilith
  • 11.3.2023, Luna v konjunkci s jižním lunárním uzlem
  • 15.-18.3.2023, Juno v konjunkci se severním lunárním uzlem (Juno mimochodem právě vstupuje do kritického kvadrátu k Plutu, o tom příště)

Pro přirovnání několik dat, kdy jsme tuto konstelaci zažili v minulosti:

  • březen 2020 – kontext jistě nemusím připomínat
  • březen 2017 – tady už nevím a můj deníček selhává
  • březen 2014 – tohle datum jsem dohledala a žaludek se mi stáhl úzkostí, nejen podobou situace, ale logickou návazností vývoje

Jakmile emočně rozháraný a běsnící kvadrát Lilith k ose uzlů dokoná své dílo a odezní, přejde osa uzlů plynule do kvadrátu k Plutu, toho času už ve Vodnáři. Přelom března a dubna. Následuje fáze postupného, avšak definitivního přerodu. Ta bude trvat téměř do konce roku 2023. Nepochybně se o ní zmíníme ještě mnohokrát…

Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *