Aktuálně na nebi…

Po úplňku v období Býka (24.4.-8.5. 24) se osvobozujeme od všeho, co nám doposud bránilo v plnocenném a uspokojivém, láskyplném užívání a prožívání daru života v těle.
Všeho, co nás doslova zatěžovalo, obtěžovalo, blokovalo, činilo smutnými a emocionálně vyprahlými a hladovými.
Za prvé jsou to “věci z minulosti” – předměty, které nám nějakým neblahým způsobem připomínají to, co už bylo, předměty, které nám už dávno nepůsobí radost, či se dokonce někde ukrývají a podvědomě nás zatěžují a blokují.

Prohrábněme řádně své skříně, zásuvky, truhlice s všemožnými i nemožnými “poklady”(-: a prociťme si co nás těší a je nám skutečně k užitku, co s radostí používáme a co už dávno ne, a jen jakási nostalgie nám velí takové věci uschovávat, schraňovat pro všechny případy či kvůli tomu, kdo nám je daroval. Osvobozením se od těchto věcí se osvobozujeme i na úrovni emocí, zlepšujeme své emocionální zdraví, protože po následujícím novu budeme mít mnohem více prostoru pro vše nové svěží, skutečně užitečné.
Prohlédněme si též svou spižírnu, ledničku a další prostory, spojené s jídlem.
Poplaťme též vědomě a s radostí všemožné dluhy a nedoplatky, odevzdejme, abychom mohli přijmout, dovolme energii peněz proudit…
Hlubší, jemněhmotný úklid probíhá především na úrovni tzv. čtvrté srdeční čakry. Za celý uplynulý rok nashromážděné pocity zklamání, ublížení, lítosti můžeme prostě zhluboka vydechnout ze svého srdce s nádechem tento posvátný prostor naplnit vůní, svěžesti, něhou, láskou, bez podmínek a hranic. Tuto jednoduchou techniku je nejlepší provádět v přírodě či v celkově příjemném místě. Můžeme si též lehnout na záda a odevzdat Matce Zemi starosti a tíži, dýchat skrze páteř a uvolňovat všemožné zatuhliny, bloky, překážky, stažení způsobené na jemněhmotné úrovni především dlouhodobě trvajícími materiálními a jinými starostmi, pocity chudoby jak hmotné, tak i emocionální..
Vědomý pobyt v přírodě nám může dát oporu a podporu a péči, kterou často marně hledáme u druhých lidí nebo i skrze často nadměrné konzumování a nakupování.
Neviditelnýma rukama se v těchto dnech můžeme pustit všeho, na čem či na kom jsme lpěli, co či koho jsme za každou cenu chtěli a užijme si skvělý osvobozující pocit hlubokého uvolnění.
Při masážích či různých sebeléčebných procesech či terapiích se můžeme zaměřit na rozpouštění všeho, co se v našem těle nashromáždilo a zatuhlo až do hmotné podoby.
Mezi úplňkem a novoluním v čase Býka je také obzvláště vhodné vyřadit ze svého jídelníčku zatěžující a jinak nevhodné potraviny, přestat jíst to, co nám už nedělá dobře, pokud to tak třeba již dlouhodobě pociťujeme.
Vědomé prožití tohoto období může blahodárně přispět i k úpravě tělesné váhy a tak celkově příjemnějšímu prožívání života v mužském či ženském těle…

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *