Aktuálně na nebi…

V neděli 26.května vstoupil Jupiter do Blíženců.
„Jsem ten, kdo přináší moudrost, nadhled a pochopení. Jsem nositel i ochránce víry, filosofie, vidím souvislosti, umím věci pospojovávat. Angažuju se, projevuju nadšení, zejména z toho, co nás přesahuje, povznáší, mám „velký voči“, jsem v povznesené náladě, rád přeháním, zkouším a pokouším, ale vždycky to myslím dobře. V Blížencích vám ukazuju svoji všestrannost, schopnost jít opravdu do šíře, komunikativnost, a jistou nestrannost. I když Blíženci mi nejsou tolik vlastní, co máme společné, je pohyb, proměnlivost a nestálost. To, čemu lidi věří a co vyznávají, se vždy vyvíjí, posouvá a mění, a už z tohoto důvodu to nemůže být žádné dogma. Tento rok bude ve znamení rozšiřování svého světonázoru, pochopení, že jen pohyb, jen rozšiřování, nám mohou dát něco jako vizi. Mnozí z nás budou muset spolknout hořkou pilulku a připustit, že jejich pohled byl poněkud omezený a jednostranný. Jiní si budou muset přiznat, že věřili bludům. V každém případě, nyní už se nelze vymlouvat na to, že jsme nikdo nebyli informovaní. Naopak, informací bude až dost. Výzva bude je všechny utřídit a nechat ať zapadnou tam, kam mají.
V Blížencích jsem trošku vlažnější, než obvykle, moje nadšení a oheň tu spíš jen tak nezávazně doutnají…což ale může být výborné pro to, že se zpravidla nemám tendenci hádat o pravdu a o velké věci. Naopak, víc se ladím na drobnosti, maličkosti, a je to jako kdybych začal vidět i na blízko a konečně si všímal detailů, které mi dřív přišly nepodstatné. V globálním aspektu, budu podporovat, společně s Plutem ve Vodnáři, rozvoj počítačů, zejména těch kvantových, informatiky, umělé inteligence, kryptoměn a zároveň budu jemně rýt a zpochybňovat některé věci, které máme za „dané“. Slouží ten technický rozvoj opravdu ve prospěch lidstva, Země, života? Ach ano, v tuto dobu mohou zesílit i tendence se od techniky úplně odstřihnout. Ale ruku na srdce, žádný extrém nikdy nepřinesl nic dobrého. Ideálem je, když technika zůstane naším sluhou, nikoliv pánem.
Přináším rok, ve kterém budeme moci nalézat velké pravdy a pochopení, skrze maličkosti a dění všedního dne. Už to nebude tolik omezené výlučně na hmotu a na to, co si můžeme ohmatat a vyrobit, bude to víc v intelektuální oblasti…ale také v oblasti přesvědčení, respektive základních životních programů, které se nám zhmotňují do konkrétních forem. Budeme poznávat, že jak myslíme, tak žijeme, že naše myšlenky se stávají našimi přesvědčeními, naše přesvědčení se stávají zvyky a naše zvyky pak předznamenávají i naše zkušenosti. Hezky to popisuje Vadim Zeland ve svém cyklu Ovlivňování reality – tvoříme si své diapozitivy, které se následně, s různým zpožděním, nakonec zhmotňují v realitě, tudíž když se nám realita nepozdává, je třeba provést změnu u kořene – v samotném diapozitivu. Nejsme tudíž tak úplně tvůrci své reality, spíš si realitu vybíráme, volíme. Zvolme ji dobře.“

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *