K zamyšlení

“Jak je to lákavé, dát nálepku mocným vlnám, které prochází vaším nervovým systémem a promývají vaše citlivé, jemné tělo.
„Ahhh, já vím, co to je“: Je to ‚smutek‘, je to ‚zlomené srdce‘, je to ‚zuřivost‘, je to ‚strach‘. Nebo, jste-li trochu více ‚duchovní‘ – pak je to ‚kundalini‘, nebo ‚mocné světlo Posvátného‘, nebo ‚temná noc duše’…

Jste ochotni na chvíli připustit, že vůbec netušíte, co ‚to‘ je? Neboť ‚to‘ je čisté, nezkrocené, nevyřešené, a naprosto bezprecedentní. ‚To‘ se teď objevilo úplně poprvé. Je čistým vyjádřením tvořivosti a inteligence, které vyvěrají z neznámého a neviděného, plné čisté esence moudrosti.
Najděte odvahu si přiznat, že jste se s ‚touto‘ vlnou ještě nikdy nesetkali. Není ničím jiným než ohromnou aktivitou divoké lásky, která na sebe bere novou podobu a prohledává vaše tělo, vaše buňky, a vaše srdce jako svou nádobu nebo plavidlo. Není nepřítelem nebo překážkou, která by přicházela zvenku. Je tajemným poslem celistvosti, který je vyslán z hlubin, aby vám připomenul, na co jste možná zapomněli.
Sestupte za říši rozumu a spočiňte v prostých pocitech plných života, v posvátných informacích, kterými září vaše tělo. A přesto, že se může zdát, že máte hledat něco mimo sebe, možná, že jediné, po čem jste kdy toužili, byla vaše vlastní přítomnost.
Přijměte s úctou vše, co se ve vás pohybuje.”
~ Matt Licata
Český překlad: Kateřina Grofová
Foto: credit to clem-onojeghuo-33741-unsplash

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *